Samen hebben we foto's gezocht en hij is gaan praten. 3 pogingen hebben we gedaan. De ene keer was hij overduidelijk aan het voorlezen, of er dan nog een standaard bij mocht, waar de iPad op kon liggen zodat hij dan kon meelezen van het scherm zonder de iPad in beeld was. Geen probleem, we regelen het. Met groen doek eroverheen zodat de standaard weg viel. Het invoegen van een andere afbeelding lukte maar moeilijk tijdens het filmpje dus daar hebben we ook even mee gestoeid. Uiteindelijk hebben we 3 filmpjes die samen een goed verhaal vertellen. Volgende les gaan we de filmpjes samenvoegen!
Het onderwerp in de 1e klas is 'weer en klimaat'. Het weerbericht presenteren is dus het meest logisch. Dat hebben we vandaag gedaan.
Waar moet ik dan staan voor de afbeelding? Wat ga ik vertellen. Welke afbeelding gaan we gebruiken en welke informatie is daar al op te zien. Waar komt de wind vandaan? Welke datum hoort bij de afbeelding, wat kan ik allemaal vertellen zonder dat ik mezelf herhaal. Allemaal dingen die we samen besproken hebben. Het was leuk om te doen en erg leerzaam. (hoe zat het ook al weer met de windrichtingen, in welke maand is bij ons de zomer?)
De komende weken gaan we nog meer oefenen en uitproberen. Met de greenscreen app van Do-ink en afbeeldingen online komen we echt een eind. Naast de iPad met app heb ik nog een daglichtlampenset (2 stuks) een statief met een iPadhouder en een richtmicrofoon. Er kunnen nog wel wat meer attributen bij (aanwijsstok) maar die maken we gewoon zelf.
Andere collega's zijn trouwens ook al bezig geweest: kinderen die zichzelf voorstellen met foto's van hun hobby op de achtergrond. Presentaties over social media, spreekbeurten over bloedsomloop met het hart op de achtergrond. Leuk!
Deze manier van werken is vakoverstijgend en erg leerzaam voor de leerlingen. Toekomstbestendig en niet alleen maar 'leuk'.