Onze persoonlijke programma's zijn op basis van onze vraag samengesteld. Ik ben gekoppeld aan iemand anders maar we komen er al snel achter dat het voor haar misschien toch handiger is om bij haar collega's aan te sluiten. Geen probleem. Ik ga alleen op pad. Ik heb me nog behoorlijk verdiept in de plattegrond dus zodra we binnen zijn vind ik mijn weg wel..
Als eerste neem ik plaats in de BETT-arena waar ik luister naar het verhaal van Dan Haesler. Hij komt met mooie beschouwingen die me laten nadenken over mijn onderwijs. In een half uur gaat hij van Minecraft, via Wattpad (leesplezier terug brengen) naar de belangrijkste vragen die leerlingen bevestigend moeten beantwoorden: Ben ik in staat om mezelf te zijn? Is er een volwassene naar wie ik toe kan als er iets is? Antwoorden de leerlingen ontkennend dan maakt het niet uit welke gelikte tool of app je het lokaal in haalt, het komt dan toch niet binnen bij de leerlingen. Dan heeft het over connectiviteit, erg belangrijk maar social media is niet de juiste vorm van connectiviteit. 30 selfies maken voor je tevreden genoeg bent om hem te posten, in spanning af wachten wie reageert of een ♥ geeft. Slaaf worden van je telefoon is niet jezelf zijn! Depressies onder jongeren gaat een grote vlucht nemen als we als docenten niet in staat zijn om een connectie te maken met de leerlingen. Hij maakt een kort uitstapje naar gamification. Dat gaat niet over badges en het volgende level halen maar over autonomie. Het enige moment waarop leerlingen een choice en een voice hebben. Een pittige binnenkomer!
Na dit verhaal besluit ik om even de beurs op te gaan. Ik heb een aantal zaken vast bekeken waar ik zeker even langs wil. Zo kom ik als eerste Osmo tegen. Vorig jaar al kennis mee gemaakt tijdens #edcamp en sindsdien blijft het een beetje in mijn hoofd zitten. Is het echt alleen maar voor de kleintjes of zouden wij van het VO er ook iets mee kunnen?
Ik dwaal over het gedeelte #bettfutures en raak in de ban van alle mogelijkheden die er zijn om programmeren de klas in te krijgen. Collega gaat hier met het project 'basisklassen' mee aan de slag. Leuk!
Ik spreek bij The Dutch School met Eduapp over de ontwikkelingen die er zijn en wat ik daar als beheerder van een schoolaccount mee kan. Ik krijg de opdracht om er mee aan de slag te gaan. En terug te koppelen! (oh en trouwens, jij zit toch ook op Twitter, best actief toch?!)
Ik hoor het verhaal aan van CampusInc en besluit dat dat niet voor mij van toepassing is maar meer voor de MBO/HBO collega's die mee zijn. Ik spreek met Learnbeat met wie ik al contact heb gehad via de mail. Het product sluit zeker aan bij onze toekomstplannen dus ik neem een kaartje mee om een afspraak in Nederland te plannen. De andere Dutch start-ups zijn druk in gesprek! Leuk om deze activiteit te zien!
De volgende stand is ook van Dutchies, ik loop langs bij Zuludesk (He Rhea Flohr, ik volg je op Twitter!) waar ik mijn wensenlijstje drop! Dit jonge bedrijf is enorm in ontwikkeling en wil vast de vragen uit het veld weten!
Ik loop een rondje en beland bij een panelgesprek van TES. Over het gebruik van social media als docent. Net als ik gebruiken veel docenten Twitter als hun persoonlijke leernetwerk. Ik heb vooral in het (zeer slechte!) Engels getwitterd en heb nu ook volgers overgehouden aan de BETT, ik ga zelf ook de lijst nog even door van de interessante tweeps.
Ik wip even aan bij It's Learning al waar ik op de foto ga met Katinka Davina. (Jij volgt ook Karin Winters toch? Ik ook, ik zie jullie vaak in Twitter conversaties!) De vragen die ze me voorlegt: Wat wil je met je onderwijs? Wat heb je nodig? Contacten zijn er al gelegd via de opper-OICT-er die alvast vooruit is gegaan. Er komt vast nog wel een vervolg.