Tijdens verschillende regio bijeenkomsten had ik al kennis gemaakt met #liketoshare. Zij ook met mij, ik was fanatiek aan het twitteren tijdens de bijeenkomsten! Die manier van bijwonen van een activiteit maakt dat ik intensiever bezig ben met dat wat aangeboden wordt. Ik denk na over wat ik op Twitter zet, is het voor mij van belang? kan iemand die mijn tweet leest er iets mee? Zo maak ik digitale notities door (voor mij) de essentie uit een presentatie te halen. Soms is dat wat onhandig want de context ontbreek. Een tweet zou een eigen leven kunnen gaan leiden en dat zou zonde zijn! Ik gebruik mij tweets ook nog om terug te lezen en me scherp te houden. Op deze manier neem ik opbrengsten mee terug de school in. Die opbrengsten blijven vaak nog wat sudderen en vormen in ieder geval de basis voor een blog. Soms vormt een tweet ook de basis voor een gedragsverandering bij mij als docent of als collega. Mijn opbrengst van het onderwijsfestival is geen acute gedragsverandering maar ik heb wel weer genoeg onderwerpen om op school te bespreken, uit te werken en uit te voeren. Daar heb ik zin in!
0 Comments
Tijdens het laatste tijdslot besloot ik om te luisteren bij Farid Tabarki.; Hij deelde zijn geloof met ons: zijn geloof dat de tijd rijp is voor eeen radicale decentrale oplossing voor bestaande en nieuwe problemen. Het is tijd om free te breaken zoals Queen dat ooit mooi zong.
Vroeger had ik een boekje: Technika10. Het was een boekje speciaal voor meisjes en het was iets met techniek. Het is meer dan 10 jaar geleden dat ik dat boekje had, ik hoorde erover op de PABO. Voor die tijd had ik eigenlijk geen benul van techniek. Ik weet nog dat het vak op de middelbare school vanaf de eerste werd ingevoerd, toen ik in de derde zat. Mijn zus kwam thuis met een knijper, zelf gemaakt bij techniek! Ik was best jaloers! Mijn verhaal is vast niet uniek, maar dat moet het wel worden....
Als aardrijkskunde docent is dit alweer een onderwerp waar ik interesse in heb! 3 sessie op rij over aardrijkskundige onderwerpen! Kort door de bocht conclusie: aardrijkskunde is overal en heeft heel veel invloed op dat wat allemaal nog komen gaat! Mooi! We moeten namelijk nadenken over de wereld om ons heen en hoe we met een veranderende wereld omgaan. Hoe kunnen we bijvoorbeeld omgaan met Krimp?
Wanneer we kijken naar de toekomst, richten we onze blik niet alleen de techniek. Nederland zal in de toekomst te maken krijgen met onze eeuwenoude vijand: het water. Hoe kunnen we zorgen dat de bewustwording bij de kinderen in de klas, de volwassen van de toekomst vergroot wordt?
Ik vind het fijn om mannelijke collega's te hebben. Voor de (met name jongens) leerlingen is het ook fijn om een mannelijke docent te hebben. In het VO zijn er over het algemeen ook méér mannen te vinden dan op het PO. Er zijn verschillende onderzoeken die elkaar tegenspreken over het belang van mannen voor de klas. Maar liefst 440.000 hits op Google zijn er te vinden op de zoekterm: mannen voor de klas onderzoek. Het is een onderwerp dat mensen bezig blijft houden. Er ontstaan verschillende initiatieven om met dit probleem aan de slag te gaan. Robert Jan Kooijman vertelde over de goede ervaringen in Rotterdam.
In de eerste sessie verlaat ik meteen weer het pand. Niet echt natuurlijk maar ik word mee op reis genomen, naar Sudan. Het doel van Drs. Hester Stubbé M.Sc. is om ons te laten zien wát er allemaal kan.....nou de mogelijkheden zijn ongekend....als je maar de juiste weg weet te bewandelen!
Neelie Kroes, wie kent haar niet! Ik las natuurlijk al uitgebreid over haar! Nu mocht ik haar live zien bij de opening van het onderwijsfestival2032 in het Eye Amsterdam. Dit festival, georganiseerd door Like to Share wat weer een initiatief is van Hans Hoornstra en Dieter Möckelmann, staat in het teken van het onderwijs in 2032. Leiden we onze leerlingen nog wel op voor het goede in deze snel veranderende samenleving?
Deze week staat #onderwijs2032 centraal. Door het hele land zijn op verschillende ouderavonden waar ouders kunnen meedenken over de toekomst van hun kleuters. Die gaan tenslotte in 2032 de arbeidsmarkt betreden. Welk werk doen ze dan? Wat moeten ze daar voor kunnen? Hoe gaan ze dat leren? Allemaal vragen die de komende week door heel veel verschillende mensen beantwoord gaan worden.
|
Categorieën
All
Archieven
May 2024
|